Dollarblok exclusief USD kan nieuwe stijgingsfase t.o.v. euro inzetten

Het dollarblok heeft nog beter gepresteerd dan de Scandinavische munten. Uitschieter is de Australische dollar die meer dan 40% won t.o.v. de euro.

Na de uitbraak uit de driehoeksformatie van 2011 is de kans volgens de valutaspecialisten van Leleux groot dat er een tijdelijke opwaartse correctie van de euro is aangebroken (richting 1,40 AUD voor 1 EUR). Ook hier verwachten de analisten van Leleux slechts een tijdelijke opvering van de euro.

Bovendien kan de recessievrees de sterkte van de Australische dollar tijdelijk temperen. Immers, Australië is een grondstoffenexporteur (vooral richting China) en lagere grondstoffenprijzen zullen de Australische groei tijdelijk temperen.

Niettemin blijft de structurele trend volgens Leleux wijzen op een verdere versterking van de AUD! De Nieuw-Zeelandse dollar won de afgelopen jaren meer dan 38% t.o.v. de euro. Op korte termijn kan de Nieuw-Zeelandse dollar verder stijgen tot onder 1,55 NZD voor 1 EUR.

Daarna zou een periode van tijdelijke eurosterkte kunnen aanvangen (richting 1,80 NZD voor 1 EUR). Niettemin blijft de structurele trend volgens Leleux wijzen op een verdere versterking van de NZD!

Ook Canadese dollar in opmars

De Canadese dollar won de afgelopen jaren meer dan 25% t.o.v. de euro. De euro veerde de afgelopen weken op tot 1,34 CAD voor 1 EUR.

Maar de euro kon deze koerswinst niet vasthouden. Het lijkt er sterk op dat de CAD de opwaartse beweging van de USD t.o.v. de EUR volgt. De structurele trend blijft wijzen op een verdere versterking van de CAD! Een neerwaartse uitbraak uit de zijwaartse consolidatiefase is te verwachten (richting 1,25 CAD voor 1 EUR en lager).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content