Dollar herstelt licht, nadat euro eerst even voorbij 1,46 dollar steeg

Op de valutamarkten is de koers van de dollar aan het scherpste tempo sinds mei van dit jaar gedaald, dit tegenover een korfje met zes belangrijke ander munten. De lage rente speelt tegen de dollar.

Het pond steeg vorige week tot het hoogste niveau tegen de dollar in meer dan een week. De yen steeg richting 90 yen voor de dollar, in afwachting van de meeting van de Japanse centrale bank.

Het herstel van de Chinese economie zal ook de groei in de Aziatische buurlanden – waaronder dus ook Japan – stimuleren, waardoor de Japanse exportgerichte bedrijven de kans krijgen om winst te repatriëren.

Nick Bennenbroek, hoofd valutakoersen bij Wells Fargo & Co, is van mening dat de koers van de dollar in de komende dagen nog verder kan verzwakken. De Dollar Index, die door IntercontinentalExchange wordt opgesteld, verloor vorige week 2% van zijn waarde.

De daling van de dollarkoers belette echter niet dat de buitenlanders Amerikaanse staatsobligaties blijven kopen. De veiling van treasuries op 10 september trok de meeste belangstelling in meer dan twee jaar. Buitenlandse institutionele beleggers blijven dus nog steeds Amerikaanse staatsobligaties kopen.

Vanmorgen kostte een euro 1,4531 dollar, of iets meer dan het slotniveau van vrijdag. In de loop van de morgen werd echter een piek bereikt op 1,4608 dollar, waarmee het jaardieptepunt weer binnen handbereik kwam te liggen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content