Dit jaar kunnen er in de Verenigde Staten drie miljoen jobs bijkomen

President Obama heeft van jobcreatie dit jaar zijn absolute prioriteit gemaakt. Niet iedereen gelooft echter dat Obama er in gaat slagen om deze doelstelling te bereiken.

Bob Barbera gelooft echter wel dat dit zal lukken. Meer zelfs, de hoofdeconoom van ITG gelooft dat er dit jaar zonder overheidsingrijpen 3 miljoen jobs kunnen bijkomen. De president heeft een belastingkrediet voorgesteld van 5000 dollar voor elke nieuwe werknemer die wordt aangeworven.

Hij hoopt zo 1 miljoen nieuwe jobs te creëren, aan een kostprijs van 100 miljard dollar. Volgens Barbera is dat een onzinnige maatregel. In de komende maanden gaan de jobs vanzelf bijkomen en die trend zal vervolgens in een stroomversnelling geraken.

Barbera gelooft dat er in januari al nieuwe jobs zijn bijgekomen, iets wat volgende vrijdag zal moeten blijken. Voor het volledige jaar rekent hij op op 2,50 tot 3 miljoen nieuwe jobs.

Daardoor gaan zowel de consumentenuitgaven als de spaartegoeden toenemen, wat op zijn beurt nieuwe jobs zal doen creëren. 2010 zou op het vlak van tewerkstelling dus voor president Obama een voltreffer kunnen worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content