D’Ieteren maakt vanavond na beurs kwartaalcijfers bekend

Het resultatenseizoen zit er aan beide kanten van de Atlantische Oceaan grotendeels op, maar vandaag zijn er toch opnieuw een paar interessante bedrijven die met resultaten komen. Op de eerste plaats zijn er natuurlijk de cijfers van D’Ieteren die vanavond na het slot van de beurs worden bekendgemaakt.

Daarnaast zijn er nog een paar andere bedrijven die met cijfers komen. We denken daarbij onder andere aan Banca Monte Paschini di Siena, DE Master Blenders, UBI enzovoort.

Uiteraard mogen we ook de cijfers van Bouygues en die van Credit Agricole niet vergeten. Ook een aantal Chinese bedrijven komen met cijfers.

Aardgas tegen trend in weer lager

Aardgas ging tegen de trend in en moest opnieuw 1,8 procent inleveren. Als gevolg van het minder warme weer in grote delen

van de Verenigde Staten nam volgens Royal Bank of Scotland het stroomverbruik af.

De Amerikaanse gasvoorraden stegen vorige week met 20 miljard cubic feet (cf) of 0,6 procent, zo bleek uit de cijfers van de EIA (Energy Information Administration). Vooraf werd op een toename met 25 miljard cf gerekend.

De aardgasvoorraden bevonden zich op 10 augustus 15,7 procent boven het niveau van een jaar eerder. In vergelijking met het gemiddelde van de voorbije vijf jaar is het overschot verder afgenomen naar 363 miljard cf of 12,7 procent tegenover 13,5 procent een week eerder.

China produceerde in juli 45% meer batterijen

Lood en zink verloren volgens Royal Bank of Scotland respectievelijk 0,8 en 3 procent. China produceerde in juli 45 procent meer batterijen dan in dezelfde maand vorig jaar.

De batterijproductie staat in voor 70 procent van de vraag naar lood.

Sinds begin dit jaar produceerde China al een kwart meer batterijen dan in 2011. In dezelfde periode (januari tot juli) ging ook de uitvoer er met 32 procent op vooruit. Sinds kort zijn ook elektrische fietsen een belangrijke groeipool voor de vraag naar

batterijen.

China sprong ook op die kar en produceerde vorige maand een kwart meer elektrische fietsen dan een jaar eerder.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content