D’Ieteren fors lager na winstwaarschuwing, Bank Degroof verlaagt koersdoel

De Europese beurzen zijn vandaag voorzichtig geopend, zonder dat er sprake is van grote bewegingen. Op de Brusselse beurs moet D’Ieteren fors inleveren nadat het bedrijf vanmorgen een winstwaarschuwing gaf. Bank Degroof verlaagt koersdoel van 36 naar 33 euro voor D’Ieteren, maar handhaaft het advies houden.

De indirecte impact van de bankencrisis mag niet onderschat worden: landen met een fundamentele ontaarding van hun reële wisselkoersen hadden tegen een dergelijke schok geen weerstand en zonken op dramatische weg in het moeras van hun inefficiëntie.

Een dergelijke situatie was ontstaan door overmatige loonstijgingen en onrendabele investeringen in de vastgoedsector, zoals in Ierland of Spanje, of door overmatige investeringen van lokale overheid in overheidspapier van hun eigen land, zoals in Griekenland en Italië, waardoor de dalende kredietkwaliteit van deze landen hun banken opzadelden met onhoudbare verliesposities en een neerwaartse spiraal in gang bracht. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content