Dieter Furniere (KBC Securities): “GdF Suez stelde ons teleur met de resultaten”

GdF Suez sloot het boekjaar 2009 af met een omzet van €79,9 mrd, of een daling met 3,8% in vergelijking met het boekjaar voordien. De EBITDA steeg evenwel met 1% tot €14 mrd.

Het EBITDA-niveau overtrof zodoende het recordniveau van 2008. De nettowinst van de nutsgroep bedroeg €4,5 mrd, of een toename met 0,30% in vergelijking met het boekjaar 2008.

Suez keert een dividend uit van €1,47 per euro, of een stijging met 5% in vergelijking met vorig jaar. Daarmee bedraagt de gemiddelde dividendgroei over een periode van drie jaar 10%.

Topman Gerard Mestrallet was tevreden over de resultaten, gezien een scherpe daling in de gasactiviteiten wereldwijd. Deze daling was een gevolg van de economische recessie en van de evolutie van de grondstoffenprijzen.

Dieter Furniere (KBC Securities): “GdF Suez stelde ons teleur met de resultaten op EBITDA-niveau, maar de nettowinst was conform de verwachtingen. De gegeven guidance is allesbehalve uitdagend en vraagt om nadere uitleg. Nochtans zijn er verschillende factoren die maken dat het aandeel een aantrekkelijke investering blijft. Ik handhaaf daarom een koopadvies.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content