Dexia wordt nog altijd met uitdagingen geconfronteerd

Dexia, Precision Capital en de Luxemburgse overheid, die op 4 april 2012 verkoopovereenkomsten hebben ondertekend voor de verkoop van Banque Internationale à Luxembourg, bevestigen dat de belangrijkste voorwaarden voor het afronden van de transactie die in deze overeenkomsten zijn vastgelegd, nu vervuld zijn.

Alle regelgevende instanties, waaronder de Europese Commissie, hebben hun goedkeuring verleend. De “Legacy” portefeuille werd overgedragen aan Dexia Crédit Local, en de belangen in de dochterondernemingen die buiten de verkoopperimeter vallen, werden overgenomen door de groep Dexia of verkocht op de markt.
Advies afbouwen blijft gehandhaafd

Volgens Dirk Peeters van KBC Securities is het afstoten van de dochtermaatschappijen van Dexia aan bradeerprijzen nu bijna voltooid. De uitdaging bestaat er nu in om de negatieve IFRS portefeuille te herstellen en om een financieringsovereenkomst op langere termijn te bereiken.

Die overeenkomst zou een positief tot neutraal effect moeten hebben om de run-off portefeuille. Peeters gaat wat Dexia betreft niet verder dan een advies afbouwen, met daaraan gekoppeld een koersdoel van 0,10 euro. Dat betekent dat hij nog meer koersdruk ziet komen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content