Devgen publiceert vandaag trading update

Op het vlak van bedrijfsresultaten is maandag traditioneel een rustige dag en vandaag is dat niet anders. In Brussel kijken we niettemin uit naar de cijfers van Devgen, terwijl daarnaast nog een hele trist Chinese bedrijven verslag komen uitbrengen over het voorbije kwartaal.

Later deze week komen er nog wat resultaten: in Nederland Ordina en Beter Bed en op het internationale vlak Heinz, L’Oréal en Carrefour. In eigen land zijn er onder andere de resultaten van achterblijvers als Recticel, Econocom, D’Ieteren, EVS en KBC Ancora.

AEX kan verder stijgen

De AEX doet volgens ABN Amro een stap terug onder weerstandszone 337,20 – 340,21. Een uitbraak hierboven is vooralsnog afgeslagen. Lukt dat alsnog, dan wachten de volgende weerstanden rond 347 en 374.

Het eerste referentiepunt aan de onderkant, steun 329,46 (voorgaande top en bodems), wordt intraday doorbroken. Zakt de AEX hier op basis van een slotkoers onder, dan is een diepere correctie naar de onderkant van het stijgende trendkanaal mogelijk.

Dit biedt steun rond 324. Horizontale steun daaronder ligt op 321,77. Onder het laatste niveau treedt nieuwe verzwakking op.

De AEX laat onder weerstandszone 337,20 – 340,21 een korte termijn correctie zien.

In dit koersgebied komt de index oude toppen en ook een dalende weerstandslijn tegen. Indien de AEX deze barrière op basis van een weekslot weet te overwinnen, kan de korte termijn stijgende trend voortgezet worden richting 347,00 en daarboven mogelijk zelfs richting 374,19.

Het lijkt er volgens ABN Amro thans op dat de AEX eerst een nieuwe aanloop moet nemen. Onder 321,77 wordt de stijgende trend verlaten en verzwakt het langere termijn beeld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content