Deutsche Bank ontvouwt ambitieuze strategie

Deutsche Bank voert extra besparingen door en heeft ambitieuze winstdoelen voor de middellange termijn gesteld, aldus ABN Amro. Dat maakte de grootste bank van Duitsland onlangs bekend.

Tot en met 2015 wil de financiële instelling in plaats van 3 miljard EUR 4,5 miljard besparen. Daarvan moet de zakenbank bijna EUR 2 miljard voor rekening nemen.

Door de kostenbesparingen verwacht de bank over drie jaar 12% rendement op het eigen vermogen te behalen en dubbele winstcijfers voor belastingen te realiseren bij de belangrijke divisies Global Transaction Banking en Vermogensbeheer.

Op koers met Basel III-doelen

Deutsche Bank herhaalde op koers te liggen met de Basel III-doelen. Begin volgend jaar moet de core tier 1 ratio uitkomen op 7,2% en in het tweede kwartaal zijn gestegen boven de 8%. Voor april 2015 moet het percentage zijn aangegroeid tot 10%.

Deutsche Bank brengt voor EUR 135 miljard euro aan investeringen onder in een zogeheten bad bank. Het gaat vooral om obligaties.

April 2013 wil de grootste bank van Duitsland EUR 45 miljard van die investeringen van de hand hebben gedaan. Uiteindelijk wil Deutsche Bank af van alle bezittingen die in de bad bank zijn ondergebracht.

ABN Amro beschouwt de extra bezuinigingen en de oprichting van de bad bank als lichtpuntjes van de nieuwe strategie, maar zien ook uiterst ambitieuze winstdoelstellingen.

De doelen met betrekking tot de kapitaalratio’s en het rendement op eigen vermogen komen echter niet als een verrassing. ABN Amro handhaaft een opinie houden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content