Deutsche Bank grijpt terug naar Italiaanse traditie

Jaarlijks worden door tal van liefdadigheidsverenigingen duizenden maaltijden verdeeld onder hulpbehoevenden in België.

Zo ook door ‘Innocenti tegen honger’ en ‘La Croix Rouge de Belgique’. Een belangrijk deel van de inkomsten van deze twee Belgische organisaties is afkomstig van giften van het publiek.

Deutsche Bank wil haar bijdrage leveren tot de inspanningen van beide organisaties via het project ‘Sospeso’.

De naam van het project, ‘Sospeso’, verwijst naar een aloude traditie van solidariteit uit Italië en meer bepaald Napels. Een ‘caffè sospeso’ (letterlijk vertaald: ‘opgeschorte koffie’) bestellen, betekent één koffie krijgen en er twee betalen. De tweede koffie is bestemd voor een hulpbehoevend persoon die er later om zou vragen.

Deutsche Bank wil deze Italiaanse traditie nieuw leven inblazen en giften aan de meest kwetsbaren van de samenleving aanmoedigen door klanten van het tijdelijk restaurant ‘The C Experience’ uit te nodigen om bovenop hun eigen maaltijd een of meer maaltijden voor hulpbehoevenden te betalen.

Als extra aanmoediging zal de bank alle giften verdubbelen. Al deze maaltijden zullen de komende winter worden verdeeld door ‘Innocenti tegen honger’ of ‘La Croix Rouge de Belgique’. Ze worden betaald met giften en zijn naar het voorbeeld van de Italiaanse koffie als het ware ‘opgeschorte maaltijden’.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content