Delhaize neemt Brusselse beurs op sleeptouw

De Europese beurzen zijn vandaag hoger gesloten, met stevige winsten voor de belangrijkste indices. De Euro Stoxx 50 stond bij het slot van de handel ruim een half procent in de plus, maar in het geval van de BEL 20 bedroeg de winst ruim een vol procent. De beleggers houden momenteel vooral de obligatiemarkt in de gaten.

De “flight to quality”- premie voor Duits overheidspapier kan volgens professor Stefan Duchateau snel evolueren in de verkeerde richting. Een voor de handliggende aanleiding hiertoe zou erin kunnen bestaan dat de Europese bankenunie geen goedkeuring zou vinden.

Maar ook hier lijkt het eerder een kwestie te zijn om de juiste compromisteksten op te stellen, eerder dan dat er (opnieuw) een fundamentele breuk zou dreigen. In dat verband is het ook belangrijk dat Schäuble opnieuw als Duitse minister van Financiën naar voor wordt geschoven. Het blijkt echter afwachten tot Europese akkoorden definitief uitgeschreven zullen zijn. Meer van professor Stefan Duchateau vindt u op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content