Delhaize krijgt daverend applaus voor de halfjaarcijfers

De Europese beurzen zijn vandaag lager geopend, met redelijke verliezen voor de belangrijkste indices. De Stoxx Europe 600 opende ongeveer een half procent lager, maar op de Zuid-Europese beurzen liepen de verliezen nog wat hoger op. Alles wijst er op dat de Europese schuldencrisis binnenkort weer de voorpagina’s gaat overheersen.

Vandaag maakten verschillende Belgische bedrijven de interimresultaten bekend. Ackermans & van Haaren kon met de cijfers niet echt bekoren, de koers opende zowat anderhalf procent lager.

Ook Afga-Gevaert moest lager op de cijfers. De opsteker was echter Delhaize, dat een daverend applaus krijgt voor zijn halfjaarcijfers.

Delhaize gaf volgend financieel overzicht over het tweede kwartaal 2012 (aan ongewijzigde wisselkoeren)

” Opbrengstengroei van 4,2% (organische groei van 1,3%)

” Vergelijkbare omzetevolutie daalde met 0,6% in de V.S. en steeg met 1,1% in België

” Onderliggende bedrijfsmarge van 3,2%, geïmpacteerd door prijsinvesteringen en herpositioneringswerken bij Food Lion

Financieel overzicht eerste helft 2012 (aan ongewijzigde wisselkoeren)

” Opbrengstengroei van 5,0% (organische groei van 1,8%)

” Onderliggende bedrijfsmarge van 3,3%

Andere

Het bedrijf gaf zelf de volgende commentaar op de cijfers:

“We bevestigen de prognose voor de onderliggende operationele winst voor het volledige boekjaar, al zal die aan de onderkant van de verwachtingsvork uitkomen omdat Delhaize Groep blijft vasthouden aan de plannen om de ervaring van de klanten te verbeteren op het vlak van prijs en service. De herpositionering van het Food Lion uithangbord blijft een sterke opbrengstengroei opleveren met een aanhoudende opbrengstendynamiek in Phase One (vergelijkbare omzetgroei van 3,2%) en positieve tendensen in Phase Two. Het huidige kostenbesparingsplan zal de aangekondigde € 500 miljoen overschrijden en uitkomen op € 550 miljoen tegen het einde van 2012. Omdat we onze toekomstige groei-initiativen willen financieren wordt een bijkomend” efficiëntieplan voorbereid. Delhaize bevestigt de prognose voor de generatie van € 500 miljoen vrije kasstroom in 2012.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content