Delhaize is niet te duur, maar risico’s op ontgoocheling blijven aanwezig

De Europese beurzen zijn vandaag lager gesloten, met redelijke verliezen voor de meeste indices. Bij het slot van de handel stond de Euro Stoxx 50 bijna driekwart procent in het rood. De situatie op de obligatiemarkten geeft aan dat de Europese schuldencrisis zeker nog niet is opgelost.

Tegen de trend in bleef de Brusselse beurs in de plus, de BEL 20 kon een bescheiden winst vasthouden. UCB, Umicore en Mobistar waren de sterkste stijgers binnen index.

Cofinimmo ging op de cijfers flink lager, ook Delhaize zat in het verliezende kamp. De distributieketen maakt morgen de kwartaalcijfers bekend en Bank Degroof vraagt zich of de eerste effecten van de hestructurering al merkbaar gaan zijn. Delhaize is niet te duur, maar risico’s op ontgoocheling blijven volgens de analisten van Bank Degroof aanwezig

Home Invest rapporteert

Home Invest gaf vanavond een trading update voor het eerste kwartaal. Dit waren de hoogtepunten:

• Groei (+4,17%) van de reële waarde van de vastgoedportefeuille

• Bezettingsgraad van 95,20 %

• Netto inventariswaarde naar € 55,80, een stijging met 2,86 %

• Uitkeerbaar resultaat veert op

Politieke onzekerheid doet markten geen goed

De politieke ontwikkelingen over de afgelopen weken verhoogden volgens Theodoor Gilissen Bankiers de onzekerheid. Nederland is weliswaar een klein land in het geheel, maar nog wel één met een Triple A rating, waar ook het Europese steunfonds op leunt.

Bovendien is Nederland de mede initiator geweest van de Eurocommissaris en het fiscal compact dat de begrotingsdiscipline moet vergroten. Ook Sarkozy ging hierin schoorvoetend mee.

Nu Marine Le Pen ruim 18% van de stemmen kreeg en deze als proteststem tegen Sarkozy maar ook Europa kunnen worden gezien, vergroot dit de druk op Sarkozy en Hollande om de Europese afspraken te versoepelen.

Ook de Griekse verkiezingen op 6 mei staan volgens Theodoor Gilissen Bankiers in het teken van het verzet tegen de bezuinigingen in Griekenland. De leider van de Nieuwe Democratische Partij, Samaras, beloofde al lagere belastingen en het terugdraaien van pensioen- en loonsverlagingen.

Gevolg van al deze ontwikkelingen is naast een hogere renteopslag vooral dat Duitsland meer alleen komt te staan in de begrotingsdiscipline. Die discipline is noodzakelijk om van eventuele eurobonds op termijn een succes te maken en om de schuldpositie niet uit de hand te laten lopen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content