Deal met BASF gunstig voor CSM

Het Nederlandse voedingsmiddelen- en ingrediëntenconcern CSM spint volgens ABN Amro garen bij de aangekondigde joint venture met de Duitse chemiereus BASF. De bedrijven maakten bekend samen een nieuw bedrijf op te zetten voor de productie en verkoop van biologisch barnsteenzuur.

De melkzuurdivisie van CSM, Purac, gaat met zijn lactose- en enzymentechnologie BASF helpen over te schakelen naar productie op basis van biologische processen in plaats van fossiele brandstoffen.

Het nieuwe bedrijf wordt volgend jaar onder de naam Succinity opgericht en gevestigd in Düsseldorf. De bedrijven zijn beide voor de helft eigenaar van de joint venture.

Purac heeft 14 productielocaties in Europa, de Verenigde Staten, Latijns-Amerika en Azië, goed voor EUR 407 miljoen omzet in 2011.
Interessante ontwikkeling

De analisten van ABN Amro vinden het samenwerkingsverband een interessante ontwikkeling. CSM zal er, gezien de omvang van het bedrijf, meer van merken dan BASF.

Chemiebedrijven zoeken steeds vaker naar biologische oplossingen, zoals ook is te lezen in het themarapport van ABN Amro voor het vierde kwartaal.

Dat zal leiden tot meer deals tussen producenten en bedrijven met kennis van enzymen en biotechnologie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content