De VS-economie is niet ziek, iedereen denkt dat ze ziek is (Brian Wesbury)

Brian Wesbury van First Trust Advisors heeft zich niet uit zijn lood laten slaan door de recente golf van tegenvallende macro-economische indicatoren. Hij is van mening dat de situatie veel minder erg is dan ze op het het eerste gezicht.

Onderliggend draait de economie niet zo slecht. De Verenigde Staten hebben volgens Wesbury echter wel te lijden onder een golf van economische hypochondrie. Dat betekent dat alle economisch nieuws slecht geïnterpreteerd wordt.

Wie dat nieuws beluisterd, krijgt de indruk dat we periode van de Great Depression opnieuw beleven. Dat is niet het geval, want de economie groeit nog steeds. Die groei vertraagt weliswaar, maar er is nog steeds sprake van groei.

Die groei zal in de visie van Wesbury volgend jaar gaan versnellen. Het is volgens hem precies vanwege de stimuleringsmaatregelen dat de groei aan het vertragen is.

Door die stimuli werden investeringen die normaal in de privé-sector gebeurden overgeheveld naar de publieke sector.

Daardoor bleven de privé-investeringen uit. Wesbury is er met andere woorden radicaal tegen dat er nieuwe stimuleringsmaatregelen komen. Die zouden de doodstrijd alleen maar rekken. Het herstel moet op eigen kracht gebeuren, zo luidt zijn mening.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content