De vlam slaat in de pijp bij goudmijnaandelen

Op dit moment zaten we nu al maanden te wachten en eindelijk was het gisterenavond dan zo ver. Na de sluiting van een barre beursdag bleek dat de goudmijnsector met een winst van bijna 2 procent de dag uit was gegaan. Dit terwijl de traditionele indices verliezen tot 3 procent incasseerden.

Normalitair worden goudmijnaandelen volgens Nico Pantelis van Slim Beleggen in een ruk meegetrokken in het algemene beurssentiment en trekken beleggers zich weinig aan wat er met de fundamenten van de sector gaande is.

Anders gezegd, of de prijs van goud stijgt of daalt, dat deed er in het afgelopen jaar niet toe. Maar dat was gisteren wel even anders. Terwijl de prijs van goud een procent aantrok door de status van veilige haven, waren de goudmijnaandelen in trek bij beleggers.

Negativisme overheerste

Het zegt volgens Pantelis veel over wat er komen gaat voor de goudmijnsector. Vele fondsbeheerders waren ronduit negatief over goudmijnaandelen. Zelfs diverse goudexperts haakten in de jongste weken af met het langdurige achterblijven van de sector.Iedereen die wilde verkopen, heeft zijn positie inmiddels gedumpt. De aanhoudende verkoopdruk droogde zienderogen op waardoor het dalingspotentieel slinkt en de kans op stijgingen snel toeneemt.

Want de fundamenten voor de goudmijnsector bleven volgens Pantelis al die maanden onaangeroerd. Meer nog, ze werden enkel krachtiger. Als de markt dit plaatje doorkrijgt en daarbij een belachelijk lage waarderingen ziet, kan de vlam snel in de pijp slaan voor goudmijnaandelen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content