De tien geboden van Wall Street: ‘U zal bretellen dragen’

© iStock
Niels Saelens Redacteur Trends.be & Moneytalk.be

Wie het de beurswereld wil maken, moet bretellen dragen en slaapt soms onder zijn bureau. Dat zijn enkele geboden die de stagiairs bij Barclays in hun mailbox kregen

Justin Kwam, een analist bij de Britse holding Barclays, verraste enkele stagiairs toen hij hun een e-mail stuurde met als onderwerp: “Welcome to the jungle“. Daarin formuleerde hij tien geboden waar de jonge bankiers zich aan moesten houden als ze Wall Street wilden overleven. Dat schrijft de Amerikaanse financiële krant The Wall Street Journal.

Kwam, die zelf nog maar enkele jaren actief is bij Barclays, maant de stagiairs aan om de tien geboden strikt na te leven. Hij verplicht ze onder meer om “op hun eerste dag bretellen of een strikje te dragen” en “een kussen mee te nemen naar het werk, voor het geval dat ze onder hun bureau moeten slapen”.

Als laatste het kantoor verlaten

De tien geboden van Wall Street: 'U zal bretellen dragen'

Een ander gebod is: “U zult enkele reservestrikken in uw lade houden voor het geval iemand van de vaste medewerkers een zakdoek of servet nodig heeft.” Daarnaast is het volgens Kwam vanzelfsprekend dat de stagiairs als laatsten het kantoor verlaten en liefst ook voor hem aankomen.

Hij eindigt zijn mail met: “Er zitten een aantal spellingsfouten in de tien geboden. De eerste persoon die er drie fouten kan uithalen, heeft een streepje voor.”

De analist heeft nog niet gereageerd op de uitgelekte e-mail, maar Barclays heeft al laten weten dat het de tien geboden niet heeft goedgekeurd. “We hebben regels om ervoor te zorgen dat onze medewerkers belangrijke ervaring kunnen opdoen, en dat ze tegelijk een gezonde balans kunnen vinden tussen het werk en hun vrije tijd”, schrijft de holding. De mail illustreert wel hoe hard het er soms aan toe kan gaan in de financiële wereld.

Partner Content