De laatste loodjes van het cijferseizoen wegen het zwaarst

In de Verenigde Staten hebben we het spectaculairste gedeelte van het resultatenseizoen al achter de rug, zodat we deze week niet zo heel veel meer moeten verwachten.

Ook volgende week en de weken daarna zal het kalm blijven. Onze agenda vermeldt voor vandaag onder andere de cijfers van Cavco Industries, Iamgold en Centerstate Banks. Vrijdag is traditioneel een rustige dag op Wall Street wat resultaten betreft.

Gisteren was het de drukste dag van de week met onder andere cijfers van Holcim, Autogrill, Bilfinger Berger, Zurich Financial Group, Deutsche Telekom, Enel, Gamesa, BAM, Vallourec, Aegon, Iberdrola, Telegraaf, Hunter Douglas, Beter Bed en UniCredit. In Brussel kwamen onder andere Tessenderlo, EVS, D’Ieteren en KBC rapporteren.

AXA, CA en Generali sluiten week af

Vandaag wordt een goedgevulde week afgesloten met de resultaten van AXA, Credit Agricole en Generali. Ook in China komen opnieuw heel wat bedrijven rapporteren. De cijferstroom leek daar wat uitgedund, maar komt nu toch opnieuw op snelheid.

In het huidige resultatenseizoen stellen we toch een paar merkwaardige dingen vast. Zowel meevallende als tegenvallende resultaten lokken felle reacties uit. Dat zagen we onder andere bij Agfa-Gevaert, dat woensdag in reactie op de cijfers zwaar slagzij maakte. Herinneren we er aan dat ook Mobistar op zwakke cijfers ongenadig werd afgestraft.

Aan de pluszijde zagen we deze week Bekaert schitteren. De analisten waren niet bepaald wildenthousiast over de cijfers, maar de koers schoot in een zwakgestemde beurs toch flink de hoogte in.

Op andere beurzen speelden zich gelijkaardige taferelen af. In de komende weken gaat de vlam van het resultatenseizoen langzaam maar zeker uitdoven, de aandacht zal zich dan opnieuw verplaatsen naar de macro-economische indicatoren.

Ook KBC kreeg gisteren een ruime voldoende voor de cijfers. De media focusten zich in de afgelopen week vooral op die bedrijven die met tegenvallende resultaten kwamen. Agfa-Gevaert kreeg zo proportioneel (te) veel aandacht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content