Danone wordt met uitdagingen op Zuid-Europese markten geconfronteerd

Danone presenteerde enige tijd terug al snel cijfers over het derde kwartaal. De autonome omzetgroei bleef achter bij de consensusverwachting, hetgeen te wijten was aan de lastige marktomstandigheden in Zuid-Europa. De analisten van ABN Amro volgen het aandeel Danone met een houdadvies.

Danone zag de omzet in het derde kwartaal met 9,4% stijgen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, om uit te komen op EUR 5,28 miljard.

Hiermee nam de omzet iets meer toe dan verwacht: analisten hadden een omzetgroei van 9,0% becijferd. De autonome groei bleef echter beperkt tot 5,0%.

Dit is een tegenvaller: in de markt werd gerekend op een organische groei van 6,1%. De teleurstellende organische omzetgroei was te wijten aan de zwakke marktomstandigheden in Zuid-Europa.

Guidance blijft gehandhaafd

Met betrekking tot heel 2012 handhaafde Danone de eerder afgegeven doelstellingen: een autonome omzetgroei van 5% tot 7% en een winstmarge voor rente en belastingen (EBIT) van 14,2%. Wat ABN Amro betreft is de autonome groei die Danone in het afgelopen kwartaal realiseerde, teleurstellend.

De lastige marktomstandigheden in Zuid-Europa blijken zwaarder te wegen op de resultaten van het concern dan eerder werd gedacht; de goede prestaties die neergezet werden op de Amerikaanse en Russische markt vormden hierbij geen voldoende compensatie.

Gezien de huidige economische toestand in de Zuid-Europese landen lijkt het erop dat de marktomstandigheden daar voorlopig uitdagend zullen blijven, hetgeen van invloed kan zijn op de aandelenkoers van Danone. De analisten van ABN Amro blijven het aandeel Danone daarom volgen met een houdadvies.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content