Danone verlaagt de prognoses voor 2013

Het resultatenseizoen is weer van start gegaan en elke keer zijn er volgens Arnaud Delaunay van Leleux bedrijven die beter dan verwachte resultaten publiceren (zoals bijvoorbeeld Valeo) en andere die met tegenvallend nieuws naar buiten komen (zoals Danone).

Nadat Danone eind augustus van dit jaar negatief in het nieuws kwam n.a.v. de verkoop van mogelijk besmet melk voor zuigelingen in Azië (het bleek achteraf slechts vals alarm te zijn), stelde de voedingsgroep de beleggers wel gerust over zijn groeiprognoses.

Maar tot ontzetting van beleggers droegen de op 16 oktober gepubliceerde resultaten de gevolgen van de Fonterra-affaire (een belangrijke Nieuw-Zeelandse leverancier van melkpoeder).

Hierdoor verwacht Danone op dit ogenblik een omzetgroei tussen 4,5% en 5% (t.o.v. minimum 5% voordien) en een operationele marge die 80 basispunten (0,80%) lager zal uitkomen.

Het geschatte verlies van de Fonterra-affaire werd in het derde kwartaal op 170 miljoen euro geraamd en het “zal een aanzienlijke impact hebben op de resultaten van 2013” met een verlies van 350 miljoen euro aan jaarlijkse omzet. Delaunay heeft een neutraal advies.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content