Danone krijgt advies opbouwen

Op de weekgrafiek zien we volgens Geert Van Herck van Leleux dat de koers van Danone midden 2013 opnieuw de toppen van 2007 bereikte (net boven 60 euro).

Het is een typisch fenomeen dat aandelen uit de defensieve sectoren nagenoeg allemaal hun koersverliezen van 2007 – 2009 gerecupereerd hebben.

Ondanks de sterke prestatie van de cyclische waarden in 2013 blijven deze aandelen nog een heel eind verwijderd van hun historische koersrecords van 2007.

Maar de zone van 60 euro is een zeer belangrijke weerstand voor de koers van Danone : reeds vijf keer werd dit niveau getest en geen enkele keer werd een opwaartse uitbraak gerealiseerd.

In combinatie met een rotatie uit defensieve aandelen leidde dit in de tweede jaarhelft van 2013 tot een koerscorrectie van meer dan 15%.

Op de weekgrafiek stellen we wel vast de RSI-indicator in de oververkochte zone terechtgekomen is. In het verleden volgde vanuit deze lage RSI-niveaus telkens een koersherstel. Vandaar het opbouwenadvies.

Op de daggrafiek ziet Van Herck de correctie van augustus 2013 in detail: hij verwacht zich nog aan een laatste daling tot

onder 50 euro. Daar ligt een steunzone op 49 euro. Rond dat niveau wenst hij opnieuw aandelen Danone te kopen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content