Cyril Baudrillart (Exane BNP): “Euro Stoxx 50 op KT technisch rijp voor correctie”

De ondertoon op de Europese beurzen blijft ondanks de Griekse crisis goed. Hogere koersen zijn waarschijnlijk, maar op de candlesticks is de Euro Stoxx 50 Index op korte termijn rijp voor een (kleine) correctie.

Cyril Baudrillart, technische analist bij Exane BNP in Parijs: “De Euro Stoxx 50 is op korte termijn technisch rijp voor correctie. Dat blijkt uit het feit dat op de candlesticks een “long-legged Doji” patroon is gevormd, een signaal dat in de meeste gevallen leidt tot een correctie.”

Het Doji candlestick pattern ontstaat wanneer koersen zowel boven als onder de openingskoersen noteren, om uiteindelijk vrijwel ongewijzigd af te sluiten. Baudrillart: “Voor de meeste technische analisten is een Doji een signaal dat wijst op een gebrek aan richting. Wanneer die onzekerheid echter komt na een periode van sterke stijgingen – zoals nu het geval is – dan kan er sprake zijn van een correctie. Ik handhaaf mijn positieve visie voor de beurs, maar sluit niet uit dat er op korte termijn een top kan zijn gevormd. Je mag namelijk niet vergeten dat we al een sterke stijgingsfase achter de rug hebben. Sinds 5 februari is de Euro Stoxx 50 namelijk al met 13% gestegen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content