Cyber-Pearl Harbor bedreigt de Verenigde Staten

De Amerikaanse beurzen noteren in het rood, met relatief beperkte verliezen voor de belangrijkste indices. Die verliezen blijven echter beperkt tot fracties van een procent. De vanmiddag gepubliceerde bedrijfsresultaten slaagden er niet in om nieuwe kopers naar de markt te lokken.

Een cyber-Pearl Harbor bedreigt de Verenigde Staten, zo waarschuwde Leon Panette. De minister van Financiën stelt dat de VS in toenemende mate kwetsbaar zijn voor computer hackers die de infrastructuur van het land grote schade kunnen toebrengen.

India verbruikt meer ruwe olie

Aan de vraagzijde verbruikte India in augustus 3 miljoen vaten per dag olieproducten (alle soorten gecombineerd). Dit is volgens Royal Bank of Scotland 250.000 vaten per dag of 9 procent meer dan in dezelfde maand vorig jaar.

Door een afbouw van de voorraden bij de raffinaderijen wijzigde de invoer van ruwe olie ondanks de consumptiestijging nauwelijks.

Uit de wekelijkse voorraadcijfers van het Amerikaanse Department of Energy (DoE) bleek dat de hoeveelheid ruwe olie in voorraad in de vorige verslagweek met 2,45 miljoen vaten is afgenomen naar 365,2 miljoen vaten. Vooraf werd op een toename
met 1,9 miljoen vaten gerekend.

De invoer van ruwe olie in de Verenigde Staten daalde fors naar 7,6 miljoen vaten ruwe olie/dag in tegenover 9,8 miljoen vaten per dag een week eerder.

De gemiddelde capaciteitsbenutting van de raffinaderijen daalde de voorbije 4 weken verder naar 86,8 procent tegenover 87,7 procent een week eerder.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content