Crucell blijft koopwaardig

Volgens berichten in de markt is Pfizer in verkennende gesprekken over een overname van Wyeth. De overname tegen een geschatte prijs van $70 mrd zou volgens Theodoor Gilissen Bankiers een van de grootste deals van de afgelopen jaren zijn.

Er is geen bevestiging door beide bedrijven van de berichten gegeven. Indien deze overname zou doorgaan is het aannemelijk dat de gesprekken tussen Wyeth en Crucell over samenwerking c.q. overname vertraging oplopen.

De logica van de overname van Crucell door Wyeth blijft bestaan. Aanvulling van de farmacologische productportefeuille van Wyeth door biotech kennis en producten is noodzakelijk op lange termijn gezien het toenemende belang van biotech in de gezondheidszorg.

De sterke cashpositie van Wyeth, ruim $10 rd, geeft volgens Theodoor Gilissen Bankiers ook voldoende ruimte voor overname van Crucell.

De geruchten over de overname van Wyeth kunnen de koers van Crucell tijdelijk onder druk zetten na de sterke stijging recent op basis van de besprekingen tussen Wyeth en Crucell.

De rating van Theodoor Gilissen Bankiers voor Crucell blijft Buy op basis van de positieve lange termijn ontwikkelingen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content