Crown Van Gelder slachtoffer van malaise in papiersector

Crown Van Gelder (CVG) wordt getroffen door de huidige onbalans in de Europese papierindustrie, waarbij zowel sprake is van hoge grondstof- en energiekosten als een lagere vraag naar papier door de voortdurende economische malaise in Europa.

In het eerste halfjaar van 2013 bedroeg het nettoverlies EUR 3,7 miljoen. Omdat de ongunstige economische omstandigheden in het derde kwartaal voortduurden, blijven de resultaten in het tweede halfjaar van 2013 onder druk staan.

In de Europese markt voor houtvrij ongestreken papier is het ordervolume tot en met oktober met 4% gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

De gebruikelijke flauwte in de orderportefeuille gedurende de zomerperiode was meer uitgesproken dan in voorgaande jaren, en heeft in de zomermaanden geleid tot vraaggerelateerde fabrieksstilstanden bij CVG.

Exportmogelijkheden buiten Europa, die in deze periode doorgaans een volledige benutting van de productiecapaciteit mogelijk maken, waren minder aantrekkelijk door de hoge kostenniveaus en lage verkoopprijzen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content