Cover Barron’s laat correctie op Wall Street vermoeden

Onder de titel ‘Almost there’ refereert Barron’s naar het gegeven dat de Dow Jones Industrial Average zich op een wip en een zucht van het recordniveau bevindt.

Het zakenblad suggereert daarbij dat het slechts een kwestie van tijd zal worden alvorens de Dow Jones zich op nieuwe recordniveaus zal bevinden.

De bekende journalist Andrew Bary roept echter op tot voorzichtigheid. Het verleden wijst namelijk uit wanneer een belangrijk zakenblad een nieuw been aan een hausserally suggereert er vaker het omgekeerde gebeurt. Barron’s zou dus een goede contra-indicator kunnen zijn.

BusinessWeek en Financial Times

Bary verwijst naar de cover story van 1971 van BusinessWeek, waar in een artikel “The Death of Equities” werd aangekondigd. De Financial Times pakte toen uit met een gelijkaardig artikel met een gelijkaardige titel, waar echter een vraagteken op werd geplakt: “The Death of Equities?”.

Maar ditmaal zou het toch anders kunnen uitdraaien. Bary wijst er op dat de opwaartse beweging heeft plaatsgevonden zonder de steun van de retail beleggers, zoals blijkt uit de geringe verhandelde volumes op Wall Street.

Bovendien is het rendement op aandelen gemiddeld maar 3% lager dan het rendement op junk bonds, hetgeen aangeeft dat aandelen momenteel goedkoop zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content