Colruyt tekent voor overname Foodinvest Groep

Colruyt heeft vandaag een formeel akkoord getekend voor de overname van 100% van de aandelen van de Foodinvest Groep uit Bornem.

De overname kadert in de ambitie van Colruyt om nadrukkelijker aanwezig te zijn in de foodservicesector, zijnde de toelevering van voedingsproducten aan de horeca en de sociale restauratie (rusthuizen, hospitalen, bedrijfsrestaurants).

Colruyt wil zijn bestaande activiteiten in deze sector verder ontwikkelen, zowel in België als in het buitenland. Begin november deed Colruyt een bod op de Foodinvest Groep. Die bestaat uit Foodinvest NV, Foodlines BVBA, Sejo NV, Walschap NV en Bodegas BVBA.

De Foodinvest Groep is nationaal actief in de foodservicemarkt en legt zich vooral toe op catering. Na diverse overnames is de Foodinvest Groep vandaag uitgegroeid tot de derde grootste speler in België, met een jaarlijkse omzet van zowat 45 miljoen EUR.

De afgelopen jaren heeft Colruyt behoorlijk wat acquisities gedaan in de Franse foodservicesector. Met zijn Franse foodserviceactiviteiten is de groep uitgegroeid tot de derde speler in droge voeding op de Franse markt en sinds 2009 is de groep op deze markt ook een belangrijke speler in de verse voeding.

In België was Colruyt al actief in de foodservice via Collivery en Enco. De overname van Foodinvest moet de Belgische marktpositie versterken en leiden tot een verdere duurzame groei in de professionele restauratie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content