Colruyt kan morgen guidance voor het volledige boekjaar geven

Morgen woensdag 26 september vindt de algemene jaarvergadering plaats bij Colruyt. Pascale Weber van KBC Securities verwacht dat Jef Colruyt bij die gelegenheid een guidance voor het volledige boekjaar gaat geven wat de betreft de evolutie van de nettowinst.

Weber verwacht dat die guidance eerder voorzichtig zal klinken, gezien de breekbaarheid van het consumentenvertrouwen. Bovendien wordt Colruyt op de distributiemarkt met steeds grotere concurrentie geconfronteerd en dat weegt uiteraard op de resultaten.

Neutraal advies voor het aandeel blijft gehandhaafd

Weber verwacht dat de nettowinst met 4,40% zal groeien, meer bepaald van 343 miljoen euro tijdens het boekjaar 2011-2012 tot 358 miljoen euro in het boekjaar 2012-2013. Dat bedrag van 358 miljoen euro ligt in lijn van de consensusverwachtingen van de analisten.

Het ligt in de lijn van de verwachtingen dat Colruyt in een trager tempo zal blijven aanwerven. In de afgelopen vijf jaar groeide het personeelsbestand elk jaar met 8%, maar tijdens 2011-2012 vertraagde het groeitempo tot 4,30%.

Vanwege de zwakke vooruitzichten wat betreft de consumentenbestedingen heeft Weber slechts een neutraal advies, met daaraan gekoppeld een koersdoel van 34 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content