Coca-Cola presteert conform verwachting

Coca-Cola heeft enkele dagen geleden cijfers over het derde kwartaal wereldkundig gemaakt. De resultaten van de frisdrankenfabrikant kwamen in grote lijnen overeen met de verwachtingen van de markt.

De visie van ABN Amro op Coca-Cola is positief, onder meer vanwege de sterke positionering van het concern in de opkomende markten. Het koopadvies van de analisten van de bank blijft van kracht.

Coca-Cola zag de omzet in het derde kwartaal met 1% stijgen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, om uit te komen op USD 12,34 miljard. Analisten hadden een omzet van USD 12,41 miljard becijferd.

De netto winst steeg met 4% en bedroeg USD 2,31 miljard. De aangepaste winst per aandeel daalde met 2% en kwam -overeenkomstig de consensusverwachting- uit op USD 0,51.

Sterke positionering van het bedrijf in opkomende markten

De kwartaalresultaten van Coca-Cola kwamen in grote lijnen overeen met de verwachtingen van de markt. Het derde kwartaal was uitdagend voor de frisdrankenproducent, mede vanwege de aantrekkende dollar.

De analisten van de bank blijven een positieve visie ten aanzien van Coca-Cola hanteren, onder meer vanwege de sterke positionering van het bedrijf in de opkomende markten.

Het aandeel Coca-Cola wordt door het analistenteam van ABN Amro gevolgd met een koopadvies en staat tevens op de Aanbevolen Lijst.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content