CMB herschikt vloot

CMB publiceerde vanavond een persbericht omtrent heronderhanelingen binnen de bestaande overeenkomsten met betrekking tot de vloot.

Bocimar heeft de bestelling van drie aframaxtankers bij Hanjin omgevormd in een bestelling van 4 bulkschepen. Het betreft één eenheid van 180.000 dwt voorzien voor oplevering in oktober 2011 en drie eenheden met een draagvermogen van 205.000 dwt voorzien voor januari, april en juli 2012.

De aankoopprijs bedraagt 56 miljoen USD voor het eerste schip en 73 miljoen USD per schip voor de overige drie schepen. De al betaalde voorschotten worden overgedragen naar het nieuwe contract.

Tevens is Bocimar overgegaan tot de aankoop van vijf handysize (32.500 dwt) schepen in aanbouw bij de Chinese werf Jiangsu. In maart 2008 werden deze schepen door Bocimar op langetermijn ingehuurd.

De vijf eenheden worden aangekocht voor een totale prijs van ongeveer 135 miljoen USD. De schepen zijn voorzien voor oplevering in mei en augustus 2010 en april, september en december 2011.

Met deze aankoop slaagt Bocimar erin de uitbatingskost van deze schepen met ongeveer 2.700 USD/dag te verminderen. Voorts is Bocimar met haar partner JB Ugland tot een akkoord gekomen waarbij Bocimar de volledige eigendom verwerft in het handysizeschip JBU Mistral (2009 – 29.100 dwt).

Momenteel bedraagt het aandeel van Bocimar in dit schip 49%. In het kader van de transactie werd het schip – voor 100% – gewaardeerd aan 22,8 miljoen USD.

Het akkoord gaat in per 1 januari 2010 en het schip zal hernoemd worden tot CMB Mistral.

Tenslotte heeft CMB een intentieverklaring afgesloten met The Export Import Bank of China. Het samenwerkingsakkoord voorziet in een financieringsfaciliteit van maximaal 500 miljoen USD. Deze faciliteit zal ondermeer aangewend worden voor de financiering van twee capesize schepen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content