Citigroup rapporteert beter dan verwachte winstcijfers, omzet stelt licht teleur

De Amerikaanse beurzen slaagden er in de opening niet in om meteen een duidelijke richting te vinden. De Dow Jones en de S&P 500 bevinden zich op positief territorium, de Nasdaq moet echter terrein prijsgeven.

Het sentiment werd positief beïnvloed door de publicatie van meevallende cijfers over de kleinhandelsverkopen. Anderzijds heeft op de achtergrond natuurlijk de Europese schuldencrisis nog steeds een remmende invloed.

Koers Citigroup duidelijk hoger op de cijfers

Vanmiddag maakte Citigroup als derde Amerikaanse grootbank de resultaten over het eerste kwartaal bekend. De reactie van de beleggers was positief, de koers van het aandeel noteert inmiddels ruim 2% in de plus. De winst per aandeel overtrof de verwachtingen, maar de omzet bleef aan de flauwe kant.

Per aandeel werd over het voorbije kwaal 1,11 dollar, waar maar op 1 dollarcent was gerekend. De gezuiverde winst, dus zonder rekening te houden met eenmalige factoren, bedroeg 95 dollarcent, tegenover 93 dollarcent tijdens dezelfde periode vorig jaar.

De omzet daalde op jaarbasis met 12%, waarbij er echte rekening dient te worden gehouden dat het eerste kwartaal van vorig jaar erg sterk was geweest. Ten opzichte van het vierde kwartaal was er echter sprake van een stijging van de omzet met 65%.

Uiteindelijk werden de cijfers dus gewogen en toch goed bevonden. Chief Executive Vikram Pandit waarschuwde wat de toekomst betreft voor de huidige onzekerheid op de financiële markten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content