Christine Lagarde waarschuwt dat groei te zwak is om werkloosheid op te lossen

De Europese beurzen zijn vandaag lager gesloten, waarbij de verliezen in het tweede deel van de sessie verder zijn opgelopen. Bij het slot van de handel stond de Euro Stoxx 50 driekwart procent in het rood, waarmee de index terugviel richting het niveau van 2450 punten.

In Brussel kon de BEL 20 het tij niet keren, hoewel het verlies voor de index beperkt bleef tot iets minder dan een half procent. KBC ging tegen de trend in bijna anderhalf procent hoger, Umicore was de sterkste daler. Ondanks het bod door de familie uitgebracht steeg de koers van Duvel slechts lichtjes.

IMF directeur Christine Lagarde waarschuwt dat groei van de wereldeconomie te zwak is om werkloosheid op te lossen, een uitspraak die de beleggers toch even deed opschrikken. Een andere tegenvaller was dat de kredietverlening bij de Chinese banken onder de verwachtingen uitkwam.

Consolidatiepatroon zichtbaar bij AEX

Recent is de AEX volgens ABN Amro uit de stijgende trend gezakt die medio dit jaar is ingezet. Daarmee is een meer neutraal beeld ontstaan met het risico van een lagere top rond 332,90. Op de hele korte termijn is overigens een consolidatiepatroon zichtbaar geworden.

De uitbraak buiten de range 321,77 – 332,90 gaat de nieuwe richting aangeven. Tot een uitbraak buiten deze range een feit is, wordt geadviseerd om een neutrale houding te handhaven.

Zakt de AEX onder steun 321,77, dan is 311,25 het volgende richtpunt.

De AEX blijft nog altijd steken onder de weerstandzone rond 340,21 punten. Hier komen een oude top en een dalende trendlijn elkaar tegen (dubbele weerstand).

Zolang deze horde boven de markt hangt, blijft het beeld op de weekgrafiek redelijk neutraal. Een nieuwe trending fase wordt volgens ABN Amro pas ingezet wanneer de bandbreedte 311,25 – 340,21 op- of neerwaarts wordt verlaten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content