Chinese macro-economische indicatoren blijven onbetrouwbaar

Jim Chanos, hoofd van Kynikos Associates, blijft er op hameren dat de Chinese macro-economische indicatoren volslagen onbetrouwbaar blijven.

Chanos, al geruime tijd extreem bearish op de Chinese beurs, stelt vast dat de groeimotor op een steeds lager toerental gaat draaien ondanks de inspanningen van de regering om de groei te stimuleren.

De meest recent gepubliceerde handelscijfers lijken de stelling van Chanos te bevestigen. In augustus steeg het surplus op de handelsbalans tot 26,70 miljard dollar. Die stijging was vooral te danken aan een daling van de import als gevolg van een zwakke binnenlandse vraag.

Short posities op Chinese aandelen blijven aanbevolen

Jim Chanos was ook bijzonder negatief voor de Chinese beurs en die stelling blijft hij onverminderd onderschrijven. Short posities op Chinese aandelen zijn volgens hem dan ook nog steeds ten sterkste aanbevolen. Hij focust zich daarbij vooral op de zogenaamde H aandelen.

Het beeld is volgens Chanos heel duidelijk. Je hoeft maar naar de Chinese beurs te kijken om te zien dat ondanks jaren van sterke economische groei deze beurs weinig of niets heeft gedaan. Dat betekent dat de beleggers er duidelijk geen vertrouwen in hebben.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content