Chinese economie groeide in het derde kwartaal met 7,40 %

De Aziatische beurzen noteren vanmorgen in de plus, met soms stevige winsten voor de belangrijkste indices. Tokio heeft het voortouw genomen met een winst van ruim anderhalf procent voor de Nikkei, waardoor de kaap van 9000 punten in het vizier is gekomen.

De Chinese economie groeide tijdens het derde kwartaal met 7,40%, een percentage dat overeenstemde met de verwachtingen van de analisten. In 2011 groeide het BBP nog met 9,20%, over de afgelopen 30 jaar werd een groei met gemiddeld 10% opgetekend.
REE (Rare Earth Elements) verhitten gemoederen in Maleisië

De geplande ingebruikname van een REE verwerkingsinstallatie in Maleisië blijft volgens Royal Bank of Scotland de gemoederen verhitten.

De Kuantan High Court besliste vorige week om de voorlopige vergunning die eerder was toegekend aan het Australische Lynas Corp. tot 10 oktober op te schorten.

Die beslissing kwam er na een klacht van de actiegroep ‘Save Malaysia Stop Lynas’ die eerst een uitspraak eist in 2 lopende
procedures tegen de vergunning.

De verwerkingsinstallatie is de grootste buiten China en is al sinds mei klaar voor gebruik. Uitbater Lynas beschikte echter nog niet over de nodige vergunningen.

Sinds de start van het project 2 jaar geleden is het bedrijf in een bitsige strijd verwikkeld met de lokale bevolking, die gesteund wordt door een aantal actiegroepen en enkele vooraanstaande politici.

Deze laatsten maakten van de vergunning een item in de verkiezingstrijd. Het was de bedoeling dat Lynas al deze maand van start zou gaan met de verwerking van ertsen afkomstig uit de eigen Mount Weld mijn in Australië.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content