Chinese beurzen sluiten af met verlies

© REUTERS

De Chinese aandelenbeurzen zijn woensdag opnieuw met verlies gesloten, na een aanvankelijk herstel eerder op de dag.

Na een zeer wisselvallige sessie sloot de beurs van Shanghai 1,3 procent in de min. In de twee voorgaande handelsdagen verloor de Chinese hoofdindex al ruim 15 procent. De kleinere Shenzhen Composite leverde woensdag 3 procent in.

Verlaging rente

De Chinese centrale bank nam dinsdag een reeks maatregelen om de verdere crash van de aandelenbeurzen in het land te voorkomen. De rente werd voor de vijfde keer sinds november vorig jaar verlaagd en de kapitaaleisen voor banken werden versoepeld. Of die stappen voldoende zijn moet nog blijken.

Elders in de regio toonden de beurzen enig herstel. De All Ordinaries in Sydney klom 0,7 procent. De Kospi in Seoel dikte 2,6 procent aan door de hoop op een herstel in China, de belangrijkste handelspartner van Zuid-Korea. In Hongkong sloegen aanvankelijke winsten in de laatste handelsuren echter weer om in een verlies van bijna 1 procent.

De Nikkei-index in Tokio veerde wel stevig op, nadat een dag eerder opnieuw een fors verlies moest worden geïncasseerd. De hoofdgraadmeter van de beurs in Japan sloot 3,2 procent in de plus op 18.376,83 punten. De Nikkei doorbrak daarmee een zesdaagse verliesreeks waarin bijna 14 procent aan waarde verdampte. Vooral de Japanse bankaandelen en exportbedrijven werden weer opgepikt na de recente koersafstraffingen.

(Belga/RR/NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content