Chinese beursindex is op de chart uit megadriehoek gevallen

De koersontwikkeling in de ReutersJefferies Commodity Research Bureau index is volgens Theodoor Gilissen Bankiers afgeketst op een meerjarige dalende weerstandlijn en voormalige gebroken meerjarige steunlijn. Beide trendlijnen vormen nu een dubbele weerstand.

De grootste problemen binnen het aandelenlandschap doen zich thans voor in de Chinese beursgraadmeter. Merk op dat op de CSI-300 index op vergelijkbare wijze als in de RJ/CRB-index uit een megadriehoek is gevallen en de weg naar beneden na een tijdelijke opleving weer heeft ingeslagen.

Eerder werd door Theodoor Gilissen Bankiers gewezen op een lange termijn negatieve spiraal in ontwikkeling. Gaandeweg tijdens dit proces groeien de tegenstellingen, waardoor uiteindelijk internationale spanningen kunnen ontstaan en/of escaleren.

Twist tussen China en Japan over paar eilandjes in Oost-Azië

Het zakenblad The Economist gaat deze week in op de twist tussen China en Japan over een paar eilandjes in Oost Azië. Volgens Het Financieel Dagblad afgelopen weekend stellen Japanse ondernemers nieuwe investeringen in China al uit.

De graanprijzen zijn afgeketst aan de bovenkant van een meerjarig trendkanaal en zijn bezig met een pullback naar het uitbraakniveau (= koerstoppen 2011).

In de goud- en zilverprijs worden ‘blow-off’-alerts gesignaleerd. Dat wil zeggen, de prijsstijgingen zijn recent te ver naar boven doorgeschoten.

De combinatie van technische indicatoren die o.a. in november 2009 en augustus 2011 beleggers in deze edele metalen terecht waarschuwden voor een correctiefase, signaleren nu weer een bovengemiddeld risico van winstnemingen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content