Chinese beurs op laagste niveau in negen maanden

Het sentiment op de Aziatische beurzen is vandaag wisselvallig, met zowel winnaars als verliezers. Met name de Chinese beurs krijgt klappen, de Shanghai Composite Index bevindt zich op het laagste niveau voor de afgelopen negen maanden. Ook de koperprijs staat onder druk.

De koersdruk op de beurs van Shanghai heeft alles te maken met de vrees dat er geen nieuwe maatregelen gaan komen om de Chinese economie te stimuleren nadat uit recente cijfers is gebleken dat de vastgoedprijzen weer wat aantrekken.

Khiem Do van Baring Asset Management is is van mening dat de koersen op de beurs van Shanghai nog altijd geen bodem hebben bereikt.

Saoedi-Arabië pompt minder olie boven

Uit het Oil Market Report van OPEC blijkt volgens Royal Bank of Scotland dat Saoedi-Arabië in juli de productie met ongeveer 300.000 vaten per dag heeft verminderd. Daarmee is de output van de grootste olieproducent ter wereld gedaald tot minder dan 10 miljoen vaten per dag.

OPEC hield de vraagprognoses voor 2012 zo goed als ongewijzigd. Het Internationaal Energie Agentschap (IEA) verlaagde haar prognose voor de vraag naar ruwe olie in 2012 met 250.000 vaten per dag naar 89,6 miljoen vaten per dag.

Voor 2013 rekent het IEA op een gemiddelde vraag van 90,5 miljoen vaten per dag tegenover nog 90,9 miljoen vaten vorige maand.

De vertragende Chinese economie heeft uiteraard ook een impact op de vraag naar ruwe olie. China voerde in juli gemiddeld 5,1 miljoen vaten per dag ruwe olie in, het laagste cijfer sinds december.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content