Chinese beurs op dieptepunt voor afgelopen vijf weken

De Aziatische beurzen noteren vanmorgen verdeeld, zonder dat er veel te melden valt. De belangrijkste indices blijven dicht bij het slotniveau van gisteren.

De koersen op de Chinese beurs zijn teruggevallen tot een dieptepunt voor de afgelopen vijf weken.

PIMCO gelooft in veerkracht opkomende landen in Azië

Veel beleggers willen volgens Showbhik Kalra van PIMCO graag gebruikmaken van het aanzienlijke groeipotentieel van Azië en kijken daarom naar staats- en bedrijfsobligaties uit die regio. De rendementen daarop zijn aantrekkelijker dan die van verschillende andere vastrentende sectoren wereldwijd.

Vanwege de diversiteit van de Aziatische markten en de mondiale macro-economische omstandigheden is het voor beleggers raadzaam te zoeken naar een vermogensbeheerder die inzicht heeft in wereldwijde macroprocessen, goede relaties onderhoudt met lokale belanghebbenden en ervaring heeft met portefeuillebeheer in lokale markten.

PIMCO gelooft in de veerkracht van opkomende landen in Azië, en daarom staan wij open voor uitbreiding van posities in hun staatsobligaties en hoogwaardige bedrijfsobligaties wanneer zich aantrekkelijke mogelijkheden voordoen.

Inkoopmangersindex wijst op zwakke Chinese economie

Gisterenochtend was er volgens Theodoor Gilissen Bankiers nog eens negatief nieuws vanuit China. De inkoopmanagersindex, die de activiteit onder ondernemingen weergeeft, daalde en het niveau ligt nu al acht maanden onder de meetlat die groei aangeeft.

Beleggers verwachten nu dat China meer monetaire maatregelen zal nemen door de rente te verlagen en de reservevereisten voor banken verder te verlagen.

Omdat Chinese banken al tegen lage renteniveaus kunnen lenen, maar ook hier de vraag naar kredieten is verminderd, lijkt het logischer dat meer op fiscale maatregelen ingezet zal worden dan op rentesturing.

Gedacht zou kunnen worden aan extra sociale voorzieningen voor de bevolking en infrastructurele projecten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content