Chinese beurs doet het per saldo niet eens zo slecht

De Aziatische beurzen noteren vanmorgen verdeeld, met winsten die ongelijk zijn verdeeld. De Nikkei wint in Tokio ruim 1%, maar andere indices zoals de Hang Seng in Hong Kong en de Straits Times kunnen slechts beperkte winsten vasthouden.

Shanghai Composite met 8,60% gestegen sinds 1 januari

Economisch gezien blijven in Azië alle ogen gericht op China. Dai Ming, fund manager bij Shanghai Kingsun Investment Management & Consulting Co., is van mening dat moeilijk kan ontkend worden dat de Chinese economie aan het vertragen is.

Het plaatje wordt bovendien nog bemoeilijkt door de Europese schuldencrisis die heel wat schade kan aanrichten en extra koersdruk kan veroorzaken.

Toch heeft de Chinese beurs het per saldo niet eens zo slecht gedaan. De Shanghai Composite Index is sinds 1 januari met 8,60% gestegen, dit als gevolg van speculatie dat de Chinese overhead nieuwe maatregelen gaat aankondigen om de economie te stimuleren.

Dat betekent dat de gemiddelde koers-winstverhouding van de bedrijven opgenomen in de Shanghai Index is opgelopen tot 10,20 keer de verwachte winst. Echt duur zijn Chinese aandelen dus niet, tegenover een recorddieptepunt van 8,90 keer de verwachte winst bij het begin van dit jaar.

Gisteren werd bekendgemaakt dat de voorlopende indicator voor China in april met 0,80% is gestegen ten opzichte van de maand voordien, dit op basis van de index opgesteld door de Conference Board.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content