Chinese BBP-cijfers wegen ook op Europese beurzen

De Chinese BBP-cijfers wegen ook op de Europese beurzen, wat blijkt uit het feit dat belangrijkste beursindices in het rood openden. In de meeste gevallen blijven de verliezen beperkt, maar de Spaanse en Italiaanse beursindices moeten toch meer dan een half procent prijsgeven. De BEL 20 opende bijna een half procent lager, met Colruyt als opvallendste daler.

Sterke vraag naar Volkswagens in China

Volkswagen maakte vanmorgen bekend dat de vraag naar auto’s van dit merk in het eerste kwartaal in China met 15,60% is gestegen. Het betreft zowel de verkopen door Volkswagen zelf als door de joint ventures die de Duitse autoreus met Chinese partners heeft afgesloten.

Opvallend was dat vooral de vraag in het topsegment van de markt een stijgende trend vertoonde. De vraag naar auto’s van het merk Bentley steeg met 84%, die naar Audi’s met ongeveer 40%. Volkswagen presteert duidelijk beter op de Chinese markt dan heel wat branchegenoten.

De China Association of Automobile Manufacturers maakte bekend dat de verkopen in het eerste kwartaal met 3,10% zijn gedaald tot nog 3,77 miljoen voertuigen. Volkswagen opereert in China via twee joint-ventures: Shanghai-Volkswagen en FAW-Volkswagen.

Jaarverslag Anheuser-Busch InBev is vanaf vandaag beschikbaar

Anheuser-Busch InBev’s Jaarverslag in formaat 20-F voor het boekjaar afgesloten op 31 december 2011, werd vandaag neergelegd bij de Amerikaanse Securities & Exchange Commission (SEC).

Het 20-F Jaarverslag kan worden gedownload van Anheuser-Busch InBev’s website (www.ab-inbev.com) onder de rubriek Investors / Reports and Publications / SEC Filings, alsmede van de website van de SEC (www.sec.gov).

Een gedrukte versie van de volledige financiële staten die in het 20-F Jaarverslag zijn opgenomen, kan gratis worden bekomen bij PrecisionIR Group, 601 Moorefield Park Drive, Richmond, VA 23236, (AB-InbevReports@precisionir.com), +1-888-301-2501.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content