China Unicom presteert boven verwachting

China Unicom rapporteerde eind augustus cijfers over het eerste halfjaar van 2012. De resultaten van het telecombedrijf waren beter dan verwacht.

De analisten van ABN Amro verwachten dat China Unicom aan marktaandeel zal winnen in de komende tijd; bovendien liggen er margestijgingen in het verschiet. Het koopadvies voor het aandeel China Unicom blijft van kracht.

China Unicom boekte in de eerste zes maanden van dit jaar een omzet van RMB (renminbi) 121,7 miljard. Dit is een stijging van 20% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

De netto winst nam toe met 30% en kwam uit op RMB 3,4 miljard. Hiermee lag de netto winst van het telecomconcern hoger dan door analisten was becijferd. De omzet op het gebied van 2G telefonie daalde licht; dit kan het gevolg zijn van de overgang naar 3G technologie.

Optimistische prognoses met betrekking tot 3G

Met betrekking tot 3G activiteiten is het management van China Unicom optimistisch gestemd. De penetratiegraad van 3G-abonnementen is nog altijd laag; dit biedt perspectief. Naar verwachting zal het aantal klanten dat gebruik maakt van een 3G abonnement in de komende tijd dan ook verder toenemen.

Daarnaast is de lijn van smartphones ter waarde van RMB 1000 die China Unicom in de markt heeft gezet, in toenemende mate succesvol.

ABN Amro denkt dat het marktaandeel van China Unicom in de komende tijd zal stijgen. Daarnaast heeft China Unicom in de afgelopen tijd de zogenoemde handset subsidies verlaagd (handset subsidie: het afprijzen of gratis verstrekken van telefoontoestellen bij een abonnement).

Dit zou de marges van het concern ten goede moeten komen. De analisten van ABN Amro blijven het aandeel China Unicom volgen met een koopadvies. Koersdoel: HKD 15,00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content