CFE krijgt nog een advies opbouwen

Op de weekgrafiek zien we volgens Geert Van Herck van Leleux hoe het aandeel CFE in 2011, 2012 en 2013 vooral zijwaarts bewoog terwijl de bredere marktindices de hoogte ingingen. Het illustreert duidelijk het feit dat de markt het potentieel van DEME niet naar waarde schatte.

Nu dit probleem van de baan is, schiet de koers hoger. Van Herck acht de komende weken en maanden een verdere koersstijging naar de vorige top van 2011 (59,78 euro) zeker mogelijk.

Belangrijk voor langetermijnbeleggers is alvast de horizontale steun op 35 – 36 euro : om de stijgende trend overeind te houden, zakt de koers best niet meer door dit niveau.

Op de daggrafiek zien we volgens Geert Van Herck het koersverloop sinds de start van dit jaar. Ook hier valt op dat de koers achterblijft op de Bel 20 index.

Het nieuws van de operatie met AvH zorgde voor een “koersexplosie” : typisch voor dit soort koersreacties is het ontstaan van “gaps”.

Op de grafiek zien we de “gap” tussen 43,73 euro en 48,05 euro. Deze “gap” wordt best niet meer gesloten : dit zou nefast zijn voor het koerspotentieel van CFE op technisch vlak.

Wel houdt Van Herck door de zeer extreme stand van de RSI-indicator (boven 90 punten) rekening met een afkoelingsperiode in de komende weken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content