CFE is niet langer een koopwaardig aandeel, koersdoel gaat naar omlaag

Alles wijst er op dat bouwgroep in de tweede helft van het boekjaar met aanzienlijke uitdagingen gaat worden geconfronteerd. Het orderboekje bij DEME is nochtans goed gevuld (op recordhoogte zelfs) maar Tijs Hollestelle van ING verwacht winstnemingen tijdens de start-up fase van belangrijke contracten.

Het bedrijf maakte zwakke resultaten over de eerste helft van het boekjaar bekend. De EBIT kwam 22% onder de prognose van Hollestelle uit en lag bovendien aan de onderkant van de consensusrange van 38 tot 42 miljoen euro. Zowel DEME als de bouwactiviteiten bleven achter op de verwachtingen.

Koopadvies wordt vervangen door advies houden

Op basis van de cijfers over de eerste helft van het boekjaar werden de prognoses voor het volledige boekjaar wat betreft de winst per aandeel door de analist van ING met 24% verlaagd. CFE zal het tijdens de tweede helft van het jaar ongetwijfeld moeilijker krijgen.

Op basis van die verwachting heeft Hollestelle ook het advies voor zijn aandeel aangepast. Hij trekt het openstaande koopadvies voor het aandeel en vervangt het door een houden-advies. Anderzijds werd het koersdoel verlaagd van 47,50 euro naar 40 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content