Caterpillar brengt slecht nieuws voor de wereldeconomie

Wat bedrijfsnieuws betreft, is het vandaag opnieuw een maat voor niets. De agenda blijft aan beide kanten van de Atlantische Oceaan zo goed als leeg, waarbij we echter wel een uitzondering moeten maken voor Pixelpark. Voor meer bedrijfsresultaten zullen we echter moeten wachten tot de eerste weken van oktober.

Caterpillar kwam gisteren met een winstwaarschuwing die er niet om loog. De resultaten zouden niet volgend kwartaal meevallen, maar het bedrijf voorspelt een zwakke periode tot en met 2015.

Eigenlijk wil de Cat daarmee zeggen dat het weinig uitmaakt wat de centrale banken doen of niet doen, de economie zal toch zwak blijven.

Amerikaanse olievoorraden zijn toegenomen

Aan de aanbodzijde wat de olieprijs betreft werd de Marib pijplijn in

Jemen volgens Royal Bank of Scotland voor de tweede keer in even veel weken gebombardeerd.

Uit de wekelijkse voorraadcijfers van het Amerikaanse Department of Energy (DoE) bleek dat de hoeveelheid ruwe olie in voorraad in de vorige verslagweek met 2 miljoen vaten is toegenomen naar 359,1 miljoen vaten. Vooraf was gemiddeld van een daling met 2,9 miljoen vaten uitgegaan.

De invoer van ruwe olie in de Verenigde Staten steeg opnieuw naar bijna 8,6 miljoen vaten ruwe olie per dag tegenover 8 miljoen vaten per dag een week eerder.

De gemiddelde capaciteitsbenutting van de raffinaderijen daalde de voorbije 4 weken verder naar 88,3 procent tegenover 90,3 procent een week eerder.

De voorraad loodvrije benzine nam met 1,2 miljoen vaten af en bevindt zich nu op het laagste niveau sinds oktober 2008. Vooraf werd op een daling met 1,7 miljoen vaten gerekend. De stookolievoorraad kwam op weekbasis eveneens 1,5 miljoen vaten lager uit.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content