Catalonië is het beu voor de rest van Spanje te betalen

De Europese beurzen noteren nog steeds in het rood, waarbij de verliezen geleidelijk aan wat hoger oplopen. De Euro Stoxx verliest inmiddels al meer dan 1%, het verlies voor de BEL 20 loopt op tot ruim een half procent. Momenteel zijn Umicore en Bekaert de sterkste dalers binnen de index.

De bezorgdheid over de Europese schuldencrisis neemt opnieuw toe. In Spanje neemt Catalonië het niet langer dat de noordelijke autonome regio op grote schaal geld moet pompen in het zuiden.

Op jaarbasis zou Catalonië meer dan 15 miljard euro in de rest van het land pompen, waar de regio zelf financiële hulp heeft moeten vragen. Dat pikken de Catalanen niet langer.

Mediq wordt overgenomen

Advent en het bestuur van Mediq zijn overeengekomen dat Advent via een dochteronderneming een bod zal uitbrengen op de aandelen Mediq van Eur 13,25, een 53% premie op de aandelen de dag voor het bod. Het bod bedraagt in totaal ruim Eur 750 mln.

Aandeelhouders met een belang van in totaal ruim 20% hebben toegezegd hun aandelen aan te bieden. Bij een minstens 7,5% hoger bod door een andere partij krijgt Advent de gelegenheid dit bod te evenaren. Sinds begin dit jaar waren de aandelen Mediq 26% gedaald.

Voor de komende jaren verwacht Theodoor Gilissen Bankiers dat Mediq in de Nederlandse farmaceutische (groot)handel maatregelen dient te nemen voor consolidatie in de markt ter verbetering van de positie.

Advent staat als internationaal buyout bedrijf bekend en is in staat de aangekochte deelnemingen lang vast te houden. De rating op Mediq was houden en Theodoor Gilissen Bankiers adviseert om de aandelen aan te bieden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content