Carrefour favoriete distributie-aandeel van SG Private Banking

Carrefour is het favoriet aandeel van SG Private Banking in de sector distributie omwille van de volgende redenen:

1) Carrefour is en blijft één van de wereldleiders in de distributiesector. De aanwezigheid in de groeilanden (o.a. Brazilië, China) zal de komende jaren verder toenemen én zorgt voor voldoende groeipotentieel. De groeimarkten maken 25% van de omzet en 23% van de groepswinst uit.

2) Carrefour is actief in een defensieve sector die in een economische recessie relatief minder sterk zal getroffen worden dan andere sectoren.

3) De werkelijke waarde van Carrefour ligt o.i. in het vastgoed. Carrefour is eigenaar van 45% van het vastgoed met een geschatte marktwaarde van 20 tot 24 mld EUR.

Met een verwachte nettoschuld van ca. 7 mld EUR eind 2008 bedraagt de nettowaarde van het vastgoed 13 tot 17 mld EUR of ca. 18,5 tot 24,2 EUR per aandeel.

Het plan om (onder druk van Blue Capital) een deel van Carrefour Property (4,1 mln m² vastgoed in Frankrijk, Italië en Spanje met een waarde 14 mld EUR) te laten noteren op de beurs of te verkopen aan een derde partij is door de moeilijke marktomstandigheden zo goed als uitgesloten.

Door de forse koersdaling van de afgelopen maanden is de waardering van de tweede grootste distributeur ter wereld afgegleden tot een zeer laag niveau. Het aanwezige vastgoed zorgt voor een onmiskenbaar value-aspect.

Beleggers betalen nog amper voor de operationele activiteiten. SG Private Banking heeft een koopadvies met koersdoel 36 EUR.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content