Californische obligaties doen het beter dan Griekse

Obligaties uitgegeven door de Californische overheid doen het op de obligatiemarkten beter dan de Griekse, zo blijkt uit een rapport opgesteld door Cumberland Advisors.

Dat betekent dat de beleggers de kans dat Californië niet aan zijn verplichtingen zal kunnen voldoen relatief laag inschat. Van alle Amerikaanse staten is Californië de staat met de laagste rating.

De kostprijs om zich te verzekeren tegen een niet-betaling van Californië van openstaande schulden is teruggevallen tot het laagste niveau voor de afgelopen 15 maanden.

Vorige week verkocht de staat voor 3,40 miljard dollar aan obligaties. Daarvan werd ongeveer 30% opgenomen door buitenlanders. Californië, de op zeven naar grootste economie in de wereld, is economisch gezien ongeveer vijf keer belangrijker dan Griekenland.

Peter Demirali, hoofd van het fixed-income department bij Cumberland Advisors, stelt vast dat het vertrouwen van de beleggers in de staat Californië blijkbaar vrijwel grenzeloos is.

Het is inderdaad zo dat de staat nog nooit een betaling van een coupon heeft gemist, maar dat geeft uiteraard geen garanties naar de toekomst toe.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content