Bureau Veritas boekt gezonde omzetgroei

De eerste halfjaarresultaten van Bureau Veritas laten volgens ABN Amro een gezonde organische omzetgroei zien. De omzet steeg op basis van gelijke wisselkoersen met 7,5% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, waarvan 4,7% organische groei betrof.

Het bureau dat opdrachtgevers bedient met onder meer metingen, inspecties, validaties, certificering, testen, classificatie, (technisch) advies en training haalt een kwart van zijn omzet uit Europa.

Vooral het onderdeel Industrie presteerde voortreffelijk door de groeiende behoefte aan infrastructuur in met name Latijns-Amerika.

De divisie Consumentenproducten profiteerde van een sterke vraag naar diensten van de Aziatische textielsector terwijl allerhande automotive programma’s de omzet bij Overheidsdiensten een stevige impuls gaf.

Dat hielp om lagere omzetten bij Grondstoffen en Maritiem te compenseren. Ondanks de tegenvallers bij laatstgenoemde divisies liet de productmix van Bureau Veritas een lichte verbetering zien en steeg de operationele marge met 50 basispunten naar 14,5%.

Het bedrijf voorziet eenzelfde groeiscenario voor de tweede jaarhelft met een focus op de olie- en gassector en elektronica. Ook in China en Noord-Amerika lonken groeimogelijkheden. ABN Amro blijft neutraal.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content