Bundesbank kijkt grijnslachend naar stijging koers euro

De hoge euro en zeker de gevolgen voor de inflatie zal volgens Wilfried Steentjes van Steentjes Vermogensbeheer met genoegen worden bekeken door veel leden van de Bundesbank. In de afgelopen jaren waarschuwde ze voortdurend dat de maatregelen die werden genomen inflatiegevaar zouden opleveren.

Maar van het inflatiemonster is in geen velden of wegen iets te bekennen. Vraag is natuurlijk of als de euro de komende weken verder wegzakt de inflatiezorgen weer niet zullen toenemen. Want het zal zeker niet zo zijn dat bij de Europese centrale bank men heel blij is met een hele sterke euro.

En met name de gevolgen voor de exportindustrie. Er zal dan ook deze week donderdag veel aandacht zijn voor de woorden van Mario Draghi. De kernvraag is “gaat hij de euro omlaag praten”. Als dat zo is dan maken sommige analisten zich op voor de volgende eurocrisis.

Immers als de euro daalt zal de centrale bank de rente niet verlagen en dat is niet gunstig voor de economische groei. De zuidelijke landen zullen dan weer gaan klagen en de euro spat uit elkaar. Maar behalve in diverse media vinden we dit rampscenario niet terug in de markten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content