Brusselse beleggers kijken uit naar cijfers Cofinimmo en Telenet

Gisteren viel er op het vlak van bedrijfsnieuws weinig of niets te melden, vanwege het feest van de arbeid bleven de meeste Europese beurzen dicht.

In de Verenigde Staten is de stroom cijfers langzamerhand over het hoogtepunt heen. Er komen deze week weliswaar nog heel wat bekende bedrijven rapporteren, maar de meeste echter zwaargewichten zijn inmiddels toch al de revue gepasseerd.

Vandaag is het onder andere de beurt aan Albany International, PGE, Comcast, Allergan, Marathon Oil, Cooper Tire & Rubber, JDS Uniphase, Allstate, First Bancapital Corporation, Time Warner, Clorox en Barrick Gold.

Wel bijzonder blijft het in China, waar nog maar eens tientallen bedrijven verslag kwamen uitbrengen over de gang van zaken in het voorbije kwartaal.

Daar waren bekende en minder bekende namen onder, maar de algemene trend is toch dat de kwaliteit van de Chinese bedrijfsresultaten enigszins te wensen overlaat. Het zal nog moeten blijken of dit fenomeen van tijdelijke aard zal blijken te zijn. Overigens rapporteren er vandaag ook heel wat bedrijven uit Taiwan en andere landen.

Morgen wordt topdag

In Europa wordt het opnieuw een relatief rustige dag, vandaag rapporteren onder andere TNT Express, Swisscom en Vestas Wind Systems. Deze week komen onder andere nog Delhaize en Belgacom met cijfers, vandaag is het al de beurt aan Cofinimmo en Telenet.

Met name morgen wordt wat cijfers betreft een topdag, we vermelden de cijfers van Diageo, Metro, Infineon, Beiersdorf en Société Générale. Vrijdag is dan weer belangrijk omdat BNP Paribas met de resultaten komt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content